lauantai 8. marraskuuta 2014

Hirveä kyyditsemässä

Metsästäjän muijana sitä on oltava monessa mukana. Tässä muutama kuvavälähdys taannoiselta viikonlopulta. Käsky kävi noutaa hirviseuran ampuma hirvi peräkärryllä teurastamolle. Siispä kamera mukaan ja tätä ikuistamaan!

 
Tällä kertaa hirvi oli kuukahtanut hyvälle paikalle, tien vierustan lähistölle. ´Vetomatkaa avohakkuun liepeillä oli vain vähän.  Hirvi  oli helppo nostaa siitä kyytiin.

 
Tällä kertaa kyseessä oli sonnivasa. Pienet sarvenalut tuntuivat päässä, eivät juurikaan vielä näkyneet päällepäin.Kaulassa näkyy pistämisjälki. Veret otetaan pois heti ampumapaikalla, jotta liha pysyy hyvänä. Samoin suolet poistetaan. Saaliin  nopealla käsittelyllä vaikutetaan lihan laatuun, makuun sekä  käyttökelpoisen lihan määrään. Onnekas ampuja saa vasan maksan itselleen:)

 
Tänä vuonna alueemme seura on saanut hyvin ammuttua hirviä. Heillä on jäljellä enää muutama otus lupakiintiöstä. Nopeaminkin jahdin saisi päätökseen, mutta seuroilla on tapana säädellä, millaisia hirviä ammutaan. Esimerkiksi  4-12-piikkisiä sonneja ei tässä seurassa saa tänä vuonna ampua, jotta elinvoimaisimmat ja lisääntymiskykyisimmät sonnit säilyvät. Harhalaukauksesta väärin sihdannut ampuja saa isohkon  sakkomaksun...Ja sitten menoksi...Tässä hirvi tuodaan teurastomolle ja  nylky alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti