lauantai 1. marraskuuta 2014

Sukulaismiehen kivi

Kerran keväällä retkeilimme kotimme läheisyydessä olevilla pelloilla ja metsissä. Haluan tallentaa tämän kuvasarjan ihan vaikka tuleville sukupolville muistoksi. Muuten tästä ei monikaan tiedä.Tämä muistokivi sijaitsee Kokkolan Korpilahdessa erään pellon liepeillä. Ihan läheisyydessä ei nykyäänkään ole taloja - enemmän viljelysseutua.Isohko kivenlohkare sijaitsee metsikön laitamilla, pellon reunassa. Jos sen tarinaa ei tiedä, tuskin sitä tulee edes huomattua. Kivellä on korkeutta toista metriä. Kiven päälle ei  maasta ylettänyt kurkistelemaan, vaan  oli kiivettävä sen päälle.
Arthur valmistui  puolisoni suvun ensimmäiseksi ylioppilaaksi vuonna 1913.
Tämän kunniaksi hän meni silloisen kotinsa läheisyydessä olleelle korkealle kivelle ja kaiversi kiveen sekä lyyran että omat nimikirjaimensa A.H. 

 


Kaiverrus on säilynyt kivessä erittäin hyväkuntoisena, sillä ne harvat suvun jäsenet, jotka kiven salaisuuden  vielä tietävät, ovat  vannottaneet kaiverrusta katsomaan tulleille, että kiven päällä oleva irtokivi on aseteltava katsomisen jälkeen huolellisesti kaiverruksen päälle, jottei kaiverrus sammaloidu ja peity!


  
 
 
Ilman suojakiveä kaiverrus 101 vuoden jälkeen tuskin enää olisikaan hyvin näkyvissä - sen verran paljon kasvillisuutta kiven päällä nykyään rehottaa!
 
 
 
Myöhemmin Alfredin matka kulki kohti Helsinkiä, jonne hän asettui loppuiäkseen. Alfredin  (erikoisen) hautamuistomerkin voi kuitenkin löytää Kokkolasta Elisabethin hautausmaalta...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti