keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Herkuttelua Neristanissa

Kauniit puutalot Neristanissa pitävät sisällään monenlaisia asioita. Jos uuvahtaa kesken korttelikierroksen, voi mainiosti sisällyttää retkeensä kahvittelua,ruokailua tai shoppailua. Vanhasta kaupungista löytyy siihen oikein idyllisiä paikkoja.


Isollakadulla, numerossa 28, vanhassa ja kauniissa lasimestarin talossa on viehättävä ja suosittu Vanhan Kaupungin Ravintola. Tässä tunnelmallisessa ravintolassa löytyy ruokalistalta monenlaista ihanuutta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Peltolan kirnuvoissa paistettu siika tai murea pohjalainen karitsan välikyljys? Ruokalistalta löytyy myös mielenkiintoinen yllätysmenu, joka kätkee sisäänsä viiden ruokalajin maistelumenuun... Nyt kesällä  Vanhan Kaupungin Ravintola on avoinna joka päivä 16.00-23.00.

Vanhan Kaupungin Ravintolan sisäpihalla on  kivisiipi, jossa on vuokrattavana kaksi viehättävää majatalotalohuonetta ja sauna. Asuntomessujen ajaksi huoneet näyttävät olevan jo varattuja, mutta onhan sitä elämää messujen jälkeenkin:)

Kivana lisänä nyt heinäkuussa ruokaravintolan sisäpihalla esittäytyy kesäteattteri "Wanhan kapteenin pöydässä", joka ohjelmalehtisen mukaan pitää sisällään vanhan kaupungin elämää ja tarinoita. Iltaesityksen kesto on tunnin verran ja tietysti säävarauksella! Esiintyjäluettelosta bongasin ainakin Julian, joka on muuten huippuhyvä hanuristi ja soittanee pelillään tässäkin esityksessä!

Vanhan Kaupungin Ravintolalla on muuten hianot nettisivut, joita ihan ilokseen voipi lueskella täältä! Pormestarinkatu 5 on punainen tiilirakennus josta löytyy Pormestarinkadun Kahvila. Näin kesän kunniaksi kahvila on päivittäin auki 10.00-20.00. Kahvilapalvelujen lisäksi lounasiakaan on tarjolla  myös salaatti- ja uuniperunalounaita. Kahvilan sisäpihalla on kesäterassi.

Pormestarinkadun kahvilassa on aikaisemmin toiminut  kirjapaino ja Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan myymälä. Kahvilan seinillä on esillä historiallisia esineitä ja valokuvia. Kahvila on sisustettu vanhoilla kalusteilla alueen henkeen sopivasti. Kahvilan kotisivuilla ilmoitetaan kivasti päivittäin lounaan sisältö ja sieltä löytyy myös kuvia kahvilasta.

                               

Pakkahuoneenkatu viidessä sijaitsee Kaupunkikartano Lumitähti, joka tarjoaa majoitusta uupuneille matkalaisille. Kiinteistön historia on mielenkiintoinen, sillä talossa toimi Suomen ensimmäinen englantilaismallinen pientenlastenkoulu.. Koulu alkoi rakennuksessa vuonna 1846. Rakennuksen lahjoittivat kouluyhdistykselle  kauppias Anders Donner ja laivanvarustaja Matts Hongell. Nämä kaksi tunnettua ja varakasta ruotsinkielistä porvaria halusivat lahjoittaa köyhille suomenkielisille lapsille sivistyksen mahdollisuuden.


Kaupunkikartanossa järjestetään kesäillan konsertti 20.7. klo. 20, jossa esiintyy  yhdeksän kokkolalaisen naislaulajan ryhmä "Tutti da capo". Kaupunkikartanon kotisivuille pääset täältä.


Museokorttelista, osoitteesta Pitkänsillankatu 26,  löytyy ihastuttava Taideleipomo ja Vohvelikahvila. Kiinteistössä on aikaisemmin toiminut leipomo, josta taideleipomo on saanut nimensäkin. Taideleipomossa on esillä ja myynnissä  Kokkolan ja lähiseudun taiteilijoiden ja taidekäsityöläisten töitä. Vohvelikahvilasta puolestaan saa monenlaisia suolaisia ja makeita vohveleita sekä salaatteja. Kahvilassa on myös B-oikeudet.


 
 Kauniissa keltaisessa talossa  Pakkahuoneenkatu 9, sijaitsee Yhteiskristillinen lähetyskeskus. Rakennuksen yläkerrassa on Yhteiskristillinen kirjakauppa ja alakerrassa puolestaan kirpputori. Kannattaa käväistä täälläkin tekemässä löytöjä
!


Monenlaista mukavaa löytyy siis vanhasta kaupungista, eikä tässä suinkaan ollut kaikki...Mutta ikuisuushan tässä menisi, jos kaikki paikat kertoisi ja pitäähän jotain sentään jäädä itse löydettäväksikin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti