perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kauniita ikkunankehyksiä Neristanissa

1.
2.
     
Tässä teille silmänruokana muutama vilkaisu ikkunoihin Kokkolan Vanhassa kaupungissa, Neristanissa!

3.
4.

5.


6.
Olen aivan hurahtanut näihin vanhanmallisiin ikkunapuihin! Niitä löytyy varmaan yhtä monta mallia kuin on talojakin. vain mielukuvitus näyttää olleen rajana... Joukossa on niin prameaa kuin vaatimattomampaakin kehystä.
7.
 Siististi hoidettuna pelkistetymmätkin ikkunapuut ovat edukseen.

8.


Paljon riippuu myös koko talon tyylistä... 9.
Luulisi, että nykyaikana tekniikka ja lukuisat puuntyöstövälineet houkuttelisivat ja haastaisivat rakentajia taiteilemaan kahta kauniimpia ikkunakoristeita. Totuus taitaa olla kuitenkin se, että suurin osa tilaa massatilauksena ikkunansa  suurista tehtaista...

10.
11.
12.

13.

14.

15.

Ja nyt vaikea kysymys: Jos sinun pitäisi valita kahdet ikkunapuut ylläolevista, mihin päätyisit - ja miksi?
Tiedän, vaikeaa...mikään noista ei sinällään soveltuisi esim.oman nykyisen taloni ikkunoiksi, mutta jos pelkät ikkunapuut, niin...

---Hmmm...Vaikeaksi menee, mutta ysi ja kasi ovat aika kivoja.Ehkä talon värityskin luo tietyn kokonaiskuvan... Liian kruusatut ovat vähän yök, vaikka ovatkin kivoja katsella. 

 Ja sit kyllä tuo nro. 11, sillä ehdolla, että saisi kunnostaa ikkunapuitteet ensin:) Voisin ajatella että jos itse olisin elänyt Neristanissa menneillä vuosisadoilla, olisi tyylini luultavimmin ollut tuollainen vaatimaton agraari:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti