lauantai 23. heinäkuuta 2011

Pirate Park ja Footsteps of Elvis-näyttely

Tarjoutui yllättäen mahdollisuus lähteä porukan mukana Pirate Parkiin ja Elvisnäyttelyyn. Viikko sitten kirjoitin jo jonkinlaisen jutunpätkän siitä, kun kävimme alueen ulkopuolella, ja ajattelin, että se riittää minulle mutta lisätään nyt vähän, kun kerran tuli siellä käytyä.

Olimme ajatelleet lähteä kaupungilta Pirate Parkin ilmaisella junalla kohteeseen, mutta Kauppatorilla aikamme odoteltuamme päätimme kysäistä, missä ihmeessä nonstop-kyytinä mainostettu juna viipyy. Opas kertoi, että juna kuljettaa asiakkaita vasta iltakuudesta eteenpäin alueelle, jottei syntyisi päällekkäisyyttä asuntomessujen bussikuljetusten kanssa. Opas suositteli meitä hyppäämään ilmaiseen asuntomessubussiin, joita kulkeekin tiuhaan tahtiin ympäri Kokkolaa, koska se ajaa samalle Meripuistoalueelle, jossa Pirate Park sijaitsee. Pari minuttia odoteltuamme bussi saapuikin torin laitaan. Kiva juttu muuten, että Kokkola on eka asuntomessupaikkakunta, jossa selostava matkaopas on mukana jokaisessa bussissa. Kertoi tärkeimmistä ohitse ajettavista kohteista ja kertasi messualueen käytännöt.

Pääsymaksu alueelle oli aikuisilta kympin, lapset aikuisten mukana pääsivät ilmaiseksi. Alla olevat kuvat ovat alueen päälaivasta, eli laivahotellista,  jossa on ravintoloita ja majoitusta.


Piha-alueella oli pienehkö ulkoterassi, laivan kannella myös pöytiä ja sivummalla liikkui tällainen luuranko ratissa:)


Laivan alemmassa kerroksessa oli 16 hotellihuonetta, huoneen hinta oli neljälle hengelle 110 euroa /vuorokausi.Sisätiloista löytyi myös sauna ja suihkut.


Sisustusta hallitsivat erilaiset merirosvohahmot ympäri laivaa,

 

Laivan pääterassilla lauloi Danny Fisher Elviksen lauluja. Oli muuten yllättävän komeaääninen laulaja!


Takapihan alueella oli  pieni karuselli ja pari pomppulinnaa, joissa lapset saivat touhuta niin paljon kuin jaksoivat.


 Karusellin  vieressä oli Mystic Wind -niminen "kauhulaiva", johon opastekyltti kehotti alle 10-vuotiaita menemään vanhempien seurassa. Ihan hyvä ohjeistus, sillä laivan kansi oli avointa tilaa, josta pienimmät olisivat voineet vahingossa pudota alas.


 Tässä kauhulaivassa oli myös erilaisia hahmoja ympäri laivaa, jotkut hahmoista vaikersivat:)  Laivojen sisätiloissa on muuten aika tiukkoja portaikkoja, joten liikuntaesteisille ja pienille lapsille ne voivat olla vaikeita ja varottavia!
Laivojen viereisellä alueella oli Footsteps of Elvis-näyttely erillisessä telttarakennuksessa. Näyttelyssä oli Elvikselle aikoinaan kuuluneita esineitä ja taustalla soi tietysti Elviksen musa.Pihan takaperällä oli rekkakontti, jonka kyljessä luki " Slushbaari". Köpöttelimme uteliaisuuttamme paikalle. Kontti sijaitsi hassusti niin päin, että luuli sen olevan vain tavallinen kontti. Sisäpuolelta paljastui kuitenkin kiva jäähilejuomabaari. Lapset ostivat isot annokset kuuman ja uuvuttavan kierrokseen jälkeen itselleen. Sen verran maistoin, että hyvältä tuo vaikutti:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti